top of page
Kiropraktor undersøkelse

Kiropraktoren er en primærkontakt for muskel- og skjelettlidelser og har autorisasjon gjennom Helsedirektoratet, noe som betyr at du kan gå direkte til en kiropraktor uten henvisning fra fastlege eller spesialist. 

Kiropraktoren har eget ansvar for undersøkelse og videre behandling av dine plager. Kiropraktoren kan også henvise videre til røntgen, MR eller andre modaliteter eller til legespesialist om det er nødvendig. Vi er mest kjent for å ha mye kunnskap om problemer med nakke og rygg, men vi kan også veldig mye om muskler og ledd i andre deler av kroppen og andre ting som hodepine og svimmelhet.

Vi behandler både voksne og barn på en trygg og effektiv måte. 

I dag kan man ikke studere kiropraktikk i Norge, noe som betyr at alle kiropraktorer har studert til en mastergrad eller mer i utlandet. Kiropraktorer må også ha ett års turnustjeneste, noe som gjør at vi har den lengste utdanningen spesialisert mot muskel- og skjelettplager i Norge. 

Kiropraktoren baserer en behandlingsplan rundt din situasjon og tar høyde for dine ønsker og mål. Det er viktig at du føler deg lyttet til av kiropraktoren slik at du kan få en tilpasset plan som passer deg. Dette fører til at du kommer deg raskere tilbake så effektivt som mulig.

 

En kiropraktor kan også sykmelde deg opp til 12 uker, men målet er jo å holde dette tallet så lavt som mulig slik at du kan føle deg vel og gå på jobb.

bottom of page