top of page

Behandling av gravide

 

Svangerskapsrelaterte plager er noe veldig mange gravide opplever. Her snakker vi ofte om de gamle og litt utdaterte ordene bekkenløsning eller bekkenlåsning. I disse tider vet vi at det er veldig mye mer som skjer enn bare en låsning eller en løsning. Vi ser også på andre problemer som kan oppstå og jobber med de tingene som kan gjøre svangerskapet enklere etter som man går gjennom de forskjellige stadiene. 

Under svangerskapet går kroppen gjennom mange endringer. For det første er det noe som vokser i deg, men for at dette skal skje, må mange andre prosesser endres. En av hovedaktørene her er hormonet relaksin. Produksjonen av dette hormonet øker drastisk i slutten av første trimester og gjør at bindevev i kroppen som f.eks leddbånd og leddkapsler blir litt løsere enn vanlig. Det er i disse ukene og førstkommende etter det man ofte opplever økte plager som f.eks smerter foran ved symfysen, bak i bekken eller relaterte områder. Etter disse ukene avtar produksjonen en god stund før den økes igjen i tredje trimester og man kan oppleve samme plagene igjen. I tredje trimester har kroppen gått gjennom flere endringer enn før og man har som regel også litt kul på magen som gjør kjernemuskulaturen litt svakere og man kan bli litt mer utsatt for smerter igjen. Under en graviditet er man også veldig mye mer utsatt for å gjenoppleve en gammel skade som f.eks skuldersmerter eller nakkeplager. 

Behandlingen av gravide går ofte ut på å gjøre mer spesifikke teknikker relatert til bekken for å hjelpe til å holde balansen i kroppen. Vi må da også tenke på leddbåndene som hører til bakre side av bekken og fremre side av bekken. Teknikkene vi bruker under graviditet er ofte litt mer skånsomme sammenlignet med vanlig siden leddbånd er litt løsere enn vanlig og vi har utstyr som gjør at man trygt kan ligge på magen under behandling. 

Svangerskapsrelaterte plager trenger ikke nødvendigvis å gjøre svangerskapet til noe negativt. Vi har god kompetanse på dette og vi kan bidra med behandling, hjemmeøvelser og generelle tips og triks. 

bottom of page