top of page

Behandling av spedbarn og barn

Behandling av spedbarn og barn er ofte en fin opplevelse for både barn og foreldre som gjør at foreldre føler seg mer avslappet rundt barnas helsetilstand ved at mye er blitt forklart på en enkel måte og at man føler seg lyttet til. 

Behandling av spedbarn er veldig forskjellig fra behandling av voksne. Her går mye ut på å høre på foreldrene og observere spedbarnet. Det gjøres ikke så veldig mange tester som man ville gjort med ungdom eller voksne siden spedbarn ikke kan si helt hva de føler. Vi behandler ofte symptomer som refluks, kolikk, 'bananform' på ryggen (sidesvai) og ammeproblemer når disse er et resultat av muskel og skjelettplager. Vi kan også gi indikasjon på stramme tungebånd og sende videre henvisning til barnelege der dette er indikert. 

Behandling av spedbarn bør gjøres av behandlere med ekstra kompetanse innenfor dette. Når vi behandler spedbarn, er tommelfingerregelen at vi kun skal bruke like mye trykk som du komfortabelt kan trykke på ditt eget øyelokk. 

Det blir ofte introdusert hjemmeøvelser du kan gjøre med ditt barn og vi stiller gjerne med ekstra informasjon og ting man kan lese om for å få litt mer kunnskap. 

Ring oss gjerne på forhånd om du har spørsmål angående behandling av spedbarn og om vi kan hjelpe. 

Behandling av barn og ungdom

Behandling av barn og ungdom er noe vi ofte gjør. Vi ser stadig flere barn og unge som kommer inn med nakke og ryggplager. Før var dette en sjeldenhet og var oftest relatert til fall eller uhell som hadde skjedd ved aktivitet. Nå ser vi mer og mer nakkeplager og hodepiner og mye kan nok skyldes på mangel på aktivitet og mye skjermbruk. Dette bør jo få noen alarmbjeller til å ringe, men dessverre blir det mer og mer skjermbruk ettersom samfunnet utvikler seg i den retninger. 

Behandling av barn og unge utføres med litt mer trykk enn hos spedbarn, men vi må her også være litt mer skånsomme og bruke spesifikke teknikker siden mange strukturer ikke har blitt til ben enda og fortsatt bare er brusk. Opp til 13-14 års alderen gjøres dette og det er først etter denne alderen at man opplever at kiropraktorbehandlingen spesielt blir mer som en behandling som gjøres på voksne. 

Behandling av barn må gjøres med en foresatt i rommet. Barn får ikke lov å komme alene selv om de virker modne for alderen. Det er først etter man har fylt 16 år man kan gi samtykke til behandling. Det er også viktig at foreldre blir med slik at informasjonen som blir gitt ikke blir glemt med en gang som barn og ungdom har en tendens til. 

bottom of page